A bankszámla számunk:

11713005-20398631-00000000

 

Látogatók száma


Támogatóink

tamogatok_html_4fba9e8a123.png_
Hírek
Folytatódott a nemzetközi konferencia-sorozat

Az IPA Magyar Szekció BRFK Egyesülete, a Maros Megyei IPA Szervezet, valamint a Bécsi IPA Szervezet közötti megállapodás alapján került sor a szakmai előadásokat tömörítő konferencia megtartására, 2007. október 15-19. között Budapesten a Rendőrség Igazgatási Központjában.

Image 2007. október 15-én CABULEÁNA IOAN NICOLÁE tábornok, Maros Megye Rendőrfőkapitányának vezetésével 9 fős román, valamint OTTO KÖNIG, a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársa által osztrák IPA delegáció érkezett Budapestre. A delegáció tagjai a Budapesti Rendőr-főkapitányság részéről Dr. Tóth Gábor r. dandártábornokkal, valamint Szik László r. dandártábornokkal találkoztak.

A román, az osztrák kollegák mellett a magyar rendőrök is prezentáltak szakmai témájú előadásokat. Kiváló előadóktól - többek között - a schengeni csatlakozáshoz kapcsolódó teendőkről és rendőri együttműködésről, továbbá a halálos közlekedési balesetek megelőzésére irányuló intézkedésekről, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése esetén fellépő büntetőjogi felelősségről, ezen túl a veszélyeztetett gyermekekről hallottunk előadást. Külföldi kollegáinktól a következő témakörökben kaptunk információt: a bűnmegelőzés, a családon belüli erőszak, a rendőrségi kommunikáció, ezen kívül a szegénység és biztonság kölcsönhatása.

Az ötnapos rendezvény ideje alatt a résztvevők számos szakmai előadás mellett kötetlen szakmai beszélgetés és szabadidős program keretében mélyíthették el kapcsolataikat, IPA barátságukat.

A rendezvénysorozat budapesti állomásának sikerét mindhárom IPA Szervezet vezetői méltatták, így a Romániában 2007. tavaszán megkezdett konferencia-sorozat következő rendezvényének megtartásáról is döntés született. Ennek alapján 2008. tavasza további szakmai témák bemutatásával várja az IPA szervezetek tagjait.

A Budapest TV „Hívja a 112-t" című műsorában, élő adásban számolhattunk be a rendezvényről; Bukarest, illetve Marosvásárhely városi televíziója pedig felvételről tudósított összefoglalót az IPA BRFK Egyesülete által szervezett eseményről.
 
Szervezett látogatás a Parlamentben

ImageAz IPA BRFK Egyesülete látogatást szervez a Parlamentbe az egyesület tagjai és azok családtagjai, valamint rendőrségi dolgozók és családtagjaik részére.

A látogatás ideje: 2007. november 10. 10.00-tól.

Gyülekezés: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt 09.30-kor.

Jelentkezni lehet az IPA BRFK Egyesület elnökénél: BM 67-218, 06-20/953-06-23 számokon, 2007. november 07-ig.

IPA BRFK Egyesület Elnöksége

 
Nemzetközi Konferencia

A Maros megyei, valamint a Bécsi IPA tagszervezetek részvételével, az IPA BRFK Egyesület szervezésében 2007. október 16-án 10 órai kezdettel a Rendőrség Igazgatási Központ auditóriumában konferencia kerül megrendezésre.

Egyesületünk részéről tartandó előadások:

1. Rendőri együttműködés Schengenben és Schengenen kívül, figyelemmel a Prümi szerződésre, Előadó: Majercsik János

2. Magyarország baleseti helyzete, kiemelten kettő vagy több halálos áldozatot követelő balesetek elemzésével. Javaslat a halálos balesetek megelőzésére, Előadó: Kemenes Miklós

3. Az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése esetén fellépő büntetőjogi felelősség a Magyar Köztársaságban, Előadó: Szabó Mihály

4. A veszélyeztetett gyermekek helyzete 2007-ben, Előadó: dr. Csendes László


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

IPA BRFK Egyesület Elnöksége

 
IPA Horgászverseny
11. alkalommal rendezték meg az IPA, azaz a Nemzetközi Rendőr Egyesület horgászversenyét Szolnokon. A megmérettetésen 6 nemzet, összesen 16 csapata vett részt. A vándorserleg végül a megyeszékhelyen maradt.
Erre a jelre vártak a 3 fős csapatok, mindenki szinte egyszerre dobta vízbe egy horoggal szerelt, úszós készségét. Érkeztek versenyzők Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Bulgáriából, Szlovéniából és természetesen nem hiányoztak a legjobb hazai horgász rendőrök sem.
Mihalcsik István (főszervező):-„Az IPA-nak a jelmondata a barátsággal szolgálni, és a barátságról szól ez a horgászverseny, meg maga az IPA is, a rendőrök közti barátság."
A legtöbben évek óta visszajárnak Szolnokra és adnak randevút egymásnak a Holt-Tiszai versenypályán. Azonban barátság ide, barátság oda, a nemzetközi versenyhorgász szabályok szerint megrendezett viadalra igyekezett becsülettel fölkészülni mindenki. A jászberényi Donkó Rajmund, a tavalyi egyéni első helyezett ezúttal is a titkos recept alapján összeállított etetőanyagban, a különböző halcsemegékben, a pikkelyesek étvágyában, no meg az időjárásban és a jó szerencsében bízott.
Donkó Rajmund Jászberény:-„Általában vegyes csalikkal készülünk, csontival, szúnyoglárvával, az etetőanyag pedig változó, hogy ki, milyet kever, az mindenkinek a saját elképzelésére van bízva. Milyen az időjárás, milyen kilátásokkal vágnak neki a versenynek? Reméljük nem fog esni az eső és nem lesz szél. Merthogy akkor nem kapnak a halak? Kapnak, csak nehezebb őket megfogni."
Donkó Rajmundnak nem sikerült megismételnie tavalyi jó szereplését, ezúttal a dobogóra sem került fel. Az egyéni győzelmet egy szlovák versenyző szerezte meg több mint 6 kilós teljesítménnyel. A csapat vándorserleg viszont itthon maradt, miután a legjobbnak a megyei rendőr-főkapitányság holdudvara elnevezésű egység bizonyult.
Forrás: www.civilreg.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 22 / 22
design: joomlamarket.de & polarsys.hu - készítette: PolarSys - Honlapkészítés