A bankszámla számunk:

11713005-20398631-00000000

 

Látogatók száma


Támogatóink

tamogatok_html_4fba9e8a.png
Gimborn
Image
Az IPA továbbképző központja a Gimborn-i Kastélyban
A Továbbképző Központot a német és külföldi IPA szervezetek, illetve annak tagjai szakmai továbbképzése érdekében hozták létre 1969. október 25-én.
Kezdetben a Németországgal határos országok német nyelvet is beszélő IPA tagjai részére szerveztek szemináriumokat, majd az angol, a francia, az olasz, a holland és a spanyol IPA tagszervezetek is rendszeres előadói és látogatói lettek a Központ szemináriumainak. Az európai határok "leomlását" követően először a magyar, majd a lengyel, az orosz és a cseh IPA szekciók részére is megkezdték a rendezvények szervezését. A ma már több mint 400 tagot számláló Központ szakmai tevékenységében az 1950-ben alapított IPA fő célját tartja szem előtt: rendőr-barátságot alapít és ápol, a bőr színétől, a nemzeti és vallási hovatartozástól, politikai meggyőződéstől és rendfokozattól függetlenül. Lehetőség nyílik itt arra, hogy a közel 30 országból érkező különböző kultúrát és gondolkodásmódot képviselő IPA tagok eszmét cserélhessenek munkájukról, kiképzésükről és a rendőri munkát elősegítő vagy éppen gátló különféle feltételekről. Évenként kb. 2.500 fő vesz részt a Továbbképző Központ rendezvényein. Ezen rendezvények többnyire a nemzeti szekciók egyhetes szemináriumaiból állnak.
A nemzeti szekciók egyhetes szemináriumain az adott nemzeti szekciókból áll a hallgatók és az előadók többsége. A Gimborni Központ tevékenysége abban különbözik az egyes országok szolgálati továbbképzéseitől, hogy arra a hallgatók érdeklődésüknek megfelelően jelentkeznek.
A Központ nem tekinti felnőttképzésnek a szemináriumait, és nem kíván akadémiai szintű képzést sem adni, hanem szakmai előadások keretében véleményt és tapasztalatcserét kíván biztosítani az előadók és a hallgatók között. A Gimborni Központ legfontosabb jövőbeni feladatának tekinti azt, hogy nemzetközi rendezvényei színvonalát emelve aktivizálja és ápolja a vendégek, a szemináriumon résztvevő hallgatók személyes kapcsolatait, fókuszálva Közép-, és Kelet-Európára, valamint a Földközi-tenger régiójára. A Továbbképző Központ tevékenységének ellenőrzését, illetve támogatását egy választott nemzetközi elnökség végzi, amely szintén választott és szintén nemzetközi kuratóriumnak számol be munkájáról.

A Továbbképző Központ fő épülete a kastély (Peter von Fürstenberg báró tulajdona, tőle bérli a TKKP), amelyet a templom, a volt iskola (ma szállás) az egykori cselédház (ma ismét szállás) és egy ódon, de minden tekintetben jól felszerelt kastélyszálló, illetve étterem épülete övez.
A Központban 5 háromágyas, 17 kétágyas és 16 egyágyas szoba és 5 előadóterem áll a vendégek, illetve a hallgatók rendelkezésére. A kastélyszálló éttermében egyszerre közel 100 személy étkezését tudják megoldani, az esti szórakozásra pedig a "Toronybár" és a "Mainz-i borpince" áll rendelkezésre.

Cím: Informations und Bildungszentrum Schloss Gimborn
Schloss-str. 10.
D - 51709 Marienheide
Telefon: 00-49-2264-6091
Fax: 00-49-2264-3713
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
design: joomlamarket.de & polarsys.hu - készítette: PolarSys - Honlapkészítés